,

Islam in huis

Het Kruispunt organiseert jaarlijks ontmoetingsdagen rondom het thema ‘islam in huis’.  In november 2011 was de eerste bijeenkomst voor familieleden en kerkelijk werkers die te maken hebben met een interreligieuze relatie of met iemand die zich tot de islam gekeerd heeft. In de inleidende Bijbelstudie werd gesproken over het feit dat iedereen bij God welkom is en thuis mag komen door de Here Jezus. Vervolgens werd toerusting geboden over het thema ‘islam-in-huis’. ‘Wat doe je als ouders wanneer je dochter met een moslimvriend thuiskomt?’ ‘Hoe reageer je als kerkelijk werker wanneer iemand besluit moslim te worden?’ Dat deze vragen leefden bij de bezoekers, werd duidelijk in het tweede deel van de dag, waarin de persoonlijke verhalen van de deelnemers ruimte kregen.

 In maart 2012 werd een ontmoetingsdag georganiseerd voor christenen die een moslimpartner hebben. Nadat gesproken werd over de betekenis van het volgen van Jezus in een interreligieuze relatie, werd een persoonlijk getuigenis gegeven. In de middag werd dieper ingegaan op de persoonlijke situaties van de deelnemers. Belangrijke vragen die besproken werden, waren: ‘Hoe belijd je je geloof in een interreligieuze relatie?’, ‘Hoe moet ik omgaan met de opvoeding van onze kinderen?’, ‘Hoe gaan we op een goede manier om met onze families’? De deelnemers gaven aan deze dag zeer te waarderen, bemoedigd te worden door met elkaar te spreken, en het fijn te vinden elkaar te ontmoeten.

In het volgend seizoen hoopt Het Kruispunt opnieuw ontmoetingsdagen te organiseren. Houdt de website hierover in de gaten. Als u meer informatie over deze dagen wilt ontvangen, kunt u contact opnemen met Erika van Nes via erika@hetkruis.org