De werkgroep Het Kruispunt, uitgaande van een groep Christenen van de Gereformeerde Kerk Vrijgemaakt in Rottterdam en de werkgroep Het Gemeentelicht, uitgaande van een groep Moslims van de Nursi-beweging in Rotterdam, hopen op 21 november 2008 samen te komen voor hun eerste Mini-symposium.

Het doel van het mini-symposium is de deelnemers specifieke verdieping van kennis te verschaffen wat Christenen en Moslims beweegt naar aanleiding van het onderwerp; ‘Invloed van geloof op ons dagelijks leven’.

Het mini-symposium is een nieuwe vorm van de dialooggroep van Christenen en Moslims in Rotterdam die reeds sinds enkele jaren bestaat en vorig jaar besloten werd met de boeiende conferentie ‘Samen leven in de laatste dagen’ over de founding fathers van beide gespreksgroepen: Said Nursi en Klaas Schilder.

Voor de werkgroep Het Kruispunt van de Christenen zal ds. De Vries de inleiding verzorgen. Voor de werkgroep Het Gemeentelicht van de Moslims zullen Coskun Konya en Muhammed Basoglu de leiding hebben.

Geinteresseerden in het Mini-symposium ‘Invloed van geloof op ons dagelijks leven’ zijn van harte uitgenodigd. Dit Mini-symposium zal plaatsvinden op 21 november 2008 in de Islamitische Universiteit aan de Bergsingel 135 te Rotterdam. De avond begint om 19:00 en eindigt rond 22:00.


Voor meer informatie naar aanleiding van dit persbericht:

ds. M. de Vries,

tel: 010-2760346

email: mdvvdm@orange.nl