Gert-Jan Segers

Gert-Jan Segers

Studie en ontmoetingscentrum ‘Het Kruispunt’ organiseert in samenwerking met verschillende kerken in de regio Rotterdam een reeks MANAAR-lezingen, met als ondertitel:’ Wat christenen geloven en moslims niet begrijpen.’ Op ieder van deze avonden zullen Ds. Marten de Vries en Dhr. Gert-Jan Segers, directeur van het Wetenschappelijk Instituut van de ChristenUnie, een hoofdstuk presenteren van een apologetisch boek dat zij momenteel schrijven. Zes avonden zullen gaan over de zes geloofspunten van de Islam en op zes avonden wordt de tweede tafel van de Sinaitische wet behandeld .

Rasit Bal

Op 19 januari as zal de eerste lezing plaatsvinden in ‘Het Baken’, Anthonie van Dijcklaan 1 te Bergschenhoek. De avond begint om 20.00 uur, zaal is geopend vanaf 19.30. Op deze avond over het vijfde gebod – ‘Eer uw vader en uw moeder’ – zal het gaan om gezag, gehoorzaamheid, dienstbaarheid en liefde als de vervulling van het gebod. Onder het motto ‘respect!’ gaat het over de rol van gezagdragers en machthebbers, zoals ouders, overheid, werkgevers en leerkrachten. Vraagt God slaafse gehoorzaamheid en staat dit gebod daarmee haaks of onze democratische cultuur? Of geeft Jezus een andere invulling aan dit gebod?

Na de lezing door Gert-Jan Segers zal er een korte reactie zijn van een islamistische co-referent. De avond wordt afgesloten met een (forum)discussie. Zowel christenen, moslims als andere belangstellenden zijn voor deze avond van harte uitgenodigd!