Een christen die getrouwd is met een moslim, een christelijk meisje dat verkering heeft met een jongen van islamitische komaf, verliefdheid op iemand met een andere geloofsovertuiging…

‘Gemengde’ of ‘interreligieuze’ relaties zijn niet uitzonderlijk. Wél anders dan in andere gevallen zijn de situaties die ontstaan in gemengde relaties, en de vragen waarvoor beide partners komen te staan. Afgezien van de ‘normale’ huwelijksperikelen, kunnen er in een interreligieus (en meestal ook intercultureel) huwelijk allerlei specifieke vragen aan de orde komen: welke ruimte hebben beide partners om hun geloof te belijden?, hoe ga je om met eventuele geloofsopvoeding van kinderen?, welke rol speelt de (schoon)familie?, etc.

Specifiek voor christenen die een relatie hebben met een moslim, organiseert Het Kruispunt (www.hetkruis.org) op zaterdag 28 mei 2011 een ontmoetingsdag in het kader van interreligieuze relaties. Deze dag, gehouden in Rotterdam, is bedoeld voor christenen die via huwelijk of verkering een band hebben met een islamitische partner. Vanwege het vertrouwelijke karakter van deze dag worden enkel mensen uit deze doelgroep verwacht.

De dag zal in het teken staan van ontmoeting enerzijds, en toerusting anderzijds. Het programma voor de dag ziet er als volgt uit:

10.30 Inloop, koffie en thee
11.00 Start ochtendprogramma, introductie
11.30 Bijbelstudie en bespreking
12.00 Koffiepauze
12.15 Verhalen uit de praktijk
13.15 Lunchpauze
14.00 Start middagprogramma, groepsbespreking
15.00 Plenaire bespreking
15.30 Afsluiting

Mocht u/jij interesse hebben deze dag bij te wonen, of wilt u meer informatie, neem dan contact op via onderstaande gegevens. Indien u deze dag bij wilt wonen, is opgave noodzakelijk.

Voor wie: Christenen die een relatie hebben met een moslim
Wanneer: Zaterdag 28 mei 2011, 11.00-15.30 uur (inloop: 10.30 uur)
Waar: “De Rank” – Gereformeerde Kerk (vrijgemaakt)
Larikslaan 215, 3053 LD Rotterdam
Kosten: € 5,- (bijdrage lunch)
Informatie: Ds. Marten de Vries, via: marten@hetkruis.org of 0102760346

Opgave: Erika van Nes, via: erika@hetkruis.org

[download id=”18″]