“Moslims moeten Gods liefde verdienen.”
“Christenen zijn gemakzuchtig als ze over Gods liefde in Jezus praten.”

Gods liefde; een thema wat de nodige vragen oproept, en waar christenen en moslims verschillende gedachten over hebben. Het gesprek over dit thema stuit vaak op onbegrip. Kennen moslims een God van liefde? En waarin verschilt dit van Gods liefde in Jezus waar christenen het over hebben?

Van harte welkom om je hierin te verdiepen!

Op dinsdagavond 31 mei 2011 organiseert Het Kruispunt, in samenwerking met de islamitische vereniging Gemeentelicht, een mini-symposium. Het thema van deze avond is: “Gods liefde in islam en christendom”.

Als vast onderdeel van het programma, begint de avond met een gezamenlijke maaltijd. Vervolgens zullen Muhammed Başoğlu namens Gemeentelicht en Erika van Nes namens Het Kruispunt een inleiding verzorgen over dit thema. Hierna wordt er in groepjes over dit onderwerp doorgesproken, waarna de avond met een plenaire bespreking zal worden afgesloten.

De avond wordt vanaf 18.00 uur gehouden in de Gereformeerde Kerk vrijgemaakt, Kuipersstraat 19, te Rotterdam – Delfshaven. Interesse om deel te nemen aan deze avond? Opgave hiervoor kan bij Erika van Nes, via: erika@hetkruis.org.

Graag tot ziens op 31 maart!

Download: [download id=”17″ format=”1″]