Bijbellezen in de Ramadan? Worden de zaken hier niet door elkaar gehaald? Gaat de Ramadan niet alleen moslims aan? En is de Bijbel niet alleen voor christenen?

Dit jaar valt de maanmaand ramadan samen met de zonnemaand augustus. De komende weken verschijnt hier dagelijks een korte bijbelstudie, tegen de achtergrond van de islam. Wanneer christenen hun moslimkennissen, buren en collega’s beter willen leren begrijpen, gaat de Ramadan ook hen aan. Wanneer moslims willen weten wat christenen nou écht geloven, gaat de Bijbel ook hen aan. De Brief aan de Galaten geeft handvatten én uitdagingen voor het gesprek tussen christenen en moslims; over vasten, Jezus, de wet, Abraham en meer…

De studies wijzen zichzelf: het Bijbelgedeelte dat centraal staat is weergegeven. Daarnaast staan in de uitleg nog veel verwijzingen naar andere bijbelgedeelten. Deze zijn, wanneer een Bijbel niet voorhanden is, gemakkelijk op te zoeken op www.biblija.net. Aan het eind van de studie staat een vraag of korte opmerking, om verder over na te denken of te spreken. Elke dag sluit af met een psalmlied of gezang, dat niet alleen gezongen, maar vaak ook gebeden kan worden.

Een dag gemist? Geen nood, dat kan worden ingehaald! Hier de eerdere studies terug te vinden. Reageren op het gelezene kan via info@hetkruis.org.