Preek door Ds. M. de Vries

Dromen zijn bedrog. Gebleken! De multiculturele droom is voorbij. We zijn wakker geschud. Wie gelooft, wanneer het gaat om de samenleving van moslims en niet-moslims, nog in een smeltpot van culturen, waaruit op den duur iets moois naar boven komt? In een regenboognatie, waar Nelson Mandela destijds van droomde voor zijn nieuwe Zuid-Afrika? Een botsing van culturen. Een ‘clash of religions’, dat is wat we ervan zien komen!

In Handelingen 10 wordt nog wel gedroomd. In elk geval, er is sprake van een engelenverschijning. Een Romein krijgt een gezicht op klaarlichte dag. En tijdens het middaguur raakt een Jood in opperste staat van vervoering. Een Romein en een Jood. De Romein keek neer op de achterlijke Jood.

[su_button link=”http://www.centrum-g.nl/teksten/leespreek-e-m-hand-10-samen-in-de-naam-van-jezus-ds-m-de-vries-rotterdam-stad-/1806/” color=”#EEEEEE” size=”8″ style=”4″ dark=”1″ radius=”7″ icon=”https://www.hetkruis.org/wp-content/uploads/link.png” class=”extern” target=”blank”]Lees verder op de Centrum-G website.[/su_button]