Preek door Ds. M. de Vries

Willen wij mensen bekeren? De Vader wil dat ze tot inkeer komen!
Ze vragen ons soms of het onze bedoeling is om moslims te bekeren. Wij gaan het gesprek met hen aan. Maar ze zijn soms wat wantrouwig. “Jullie willen ons toch niet bekeren hè?” Maar ook medechristenen willen het vaak weten. “Waarvoor organiseren jullie gespreks-groepen met moslims? Is het alleen maar om elkaar vrijblijvend te ontmoeten? Of proberen jullie je gesprekspartners ook te bekeren?”
Deze vragen kloppen niet. Goed, Jezus gaf tussen Pasen en Hemelvaart dit ‘zendingsbevel’: “Ga op weg en maak alle volken tot mijn leerlingen.” Maar wanneer mensen discipelen van Jezus worden komt dat omdat ze zichzelf bekeerd hebben. En uiteindelijk omdat God hen door de Heilige Geest bekeerde. Doordat God mensenwoorden ‘kracht uit de hemel’ bijzette. En inderdaad, daar vragen we om. Het is ons voortdurend gebed. Want het is de wil van God de Vader dat mensen tot inkeer komen.

[su_button link=”http://www.centrum-g.nl/teksten/leespreek-e-m-lucas-24-46-48-ds-marten-de-vries-rotterdam-delfshaven-mar/1814/” color=”#EEEEEE” size=”8″ style=”4″ dark=”1″ radius=”7″ icon=”https://www.hetkruis.org/wp-content/uploads/link.png” target=”blank”]Lees verder op de Centrum-G website.[/su_button]