Kerstmaaltijd

Heel veel mensen zijn in onze tijd op zoek naar vrede. En trouwens niet alleen in onze tijd. Daarom moet voor de herders in het veld buiten Bethlehem die aankondiging van de engelen “vrede op aarde” ook zo bijzonder hebben geklonken. Ze aarzelen niet maar gaan op zoek naar het kind waar de engel over gesproken had. Hun zoektocht wordt beloond: ze vinden de Messias!

Ook vandaag vinden veel mensen de Messias, en ontdekken dat Hij vrede en heelheid kan brengen in alle gebieden van het leven.

Dit was het onderwerp van de Kruispunt-Kerstmaaltijd 2015. Op 17 december waren we met een mooie groep moslims en christenen bij elkaar om samen het kerstfeest te vieren. Echt een groot feest! Een stevige maaltijdsoep, volop gezelligheid en gelach, veel gesprekken en veel zoetigheid zorgden voor een geslaagde avond. Om half 7 begonnen we met de lezing van het kerstverhaal uit de Bijbel. Na het gebed kon er gegeten worden en was er alle ruimte voor ontmoeting met elkaar. We hebben ook erg genoten van alle prachtige kinderen die zich uitstekend hebben vermaakt! Volgende keer ook komen of op een andere manier betrokken raken? Houd de website in de gaten of neem contact met ons op!

kerstmaaltijd-2015